Záróba átvezetés Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

A Záróba átvezetés akciót elindítva a fő ablak munkaszegmensében megjelenő felület felső részében az időszak tól-ig intervallum megadására szolgáló elemet találjuk, amely alatt egy szöveg beírására alkalmas elemet, az ide írt szöveg a kontírozás fej adatának megjegyzés mezőjébe kerül majd. Ez alatt a feladat leírását olvashatjuk.
Középen a vezérlő gombokat látjuk és az alsó részben egy gridben megjelenítve az átvezetéshez tartozó, az átvezetést meghatározó, vagy előíró tételt, vagy tételeket találjuk. Ez egy jelölő négyzetekkel ellátott grid (táblázat), ahol a végrehajtáshoz egy, vagy több sort ki kell jelölnünk, azaz az ilyen jelölő négyzetet üresből jelöltbe kell állítanunk. Ezt a kis négyzet feletti bal egérgomb megnyomásával tehetjük meg, vagy a soron állva a jobb egérgomb megnyomására megjelenő menüben a megfelelő sor kiválasztásával, vagy a soron állva dupla kattintással, vagy Enter billentyű megnyomásával. Valamint a grid bal felső sarkában lévő, három részre osztott négyzetbe kattintással, ahol az első harmadba kattintva minden négyzet kijelöltté válik, míg a második harmadba kattintva minden négyzet üres lesz, és a harmadik harmadba kattintva minden négyzet ellenkezőre vált.
Ha van kijelölt sor, akkor megnyomhatjuk az Átvezetés végrehajtása gombot, ami hatására elindul a végrehajtási folyamat.
Záróba átvezetés
A kijelölt időszakon belül a átvezetést leíró tételben megadott tól-ig intervallumba eső főkönyvi számok kontírozott tételeinek kigyűjtött egyenlegeivel készül egy olyan kontírozás, ahol az egyenlegek ellentétes oldalra kerülnek. A bizonylat egyenlegével szemben a megadott főkönyvi szám kerül (ez általában a Zárómérleg számla). A kontírozás az intervallum által meghatározott év záró időszakába kerül. Az átvezetett tételek megjelölésre kerülnek, így újabb átvezetésnél a program ezeket kihagyja. Mivel az átvezetett kontírozások és az azokban lévő tételek állapota tartalmazza az átvezetés jelét, így ezek a számlák már nem módosíthatók, illetve törölhetők a továbbiakban.
  

 Záróba átvezetés Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft