Új cég felvétele Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

Új cég felvétele esetén nem lehet cég megnyitva - ha van előbb be kell zárni. Ha megnyomjuk az Új cég felvétele gombot, vagy Ctrl-L gombkombinációt, vagy az egér jobb oldali gombjával megjelenítjük a grid választható menüit és ezt a sort kiválasztjuk, akkor megjelenik egy ablak, amiben ki kell tölteni az adatokat az új cég létrehozásához.
Kitöltéskor
- a cég kódjához megadjuk a cég rövid nevét, maximum 12 karakterben. Ez lesz a cég azonosítója, ami sokfelé megjelenik, mint például az üzenetekben, a log-ban, az exportált állományok fájlnevében, a listák fejlécében.
- a cég nevéhez beírjuk a cég teljes nevét, maximum 64 karakterrel.
- utána kiválasztjuk az adatbázis típusát, majd ettől függően a következő mezőbe
- az új adatbázis (MySql), séma (PostgreS), könyvtár (BsdDBm TextDB) nevet,
- majd kiválasztjuk az alapértelmezett pénznemet.
A rendben gomb megnyomásával elindul a létrehozás akció végrehajtása és sikeres végrehajtáskor érdemes megnyitni a céget és beléptetni a céghez az ügyintézőket, akik ezzel a céggel dolgozni fognak, lásd.: Ügyintézők: cég adatrögzítői. Ezt fél egy perc alatt is megtehetjük, mert elegendő csak annak az egy felhasználónak minden jogot megadni a cégen belül, aki e cégben majd a többieket belépteti. Különben két adat kiválasztásával és két név beírásából áll egy beléptetés.

Új cég felvétele, létrehozása

 Új cég felvétele Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft