Cég megnyitása Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

Ahhoz, hogy egy cég adataival dolgozhassunk a tetszőleges számú cég közül a megfelelőt meg kell nyitni. Mivel a cégek adatai adatbázisban vannak, így ez kapcsolódást is jelent az adatbázishoz. Ezt más szóval úgy is mondhatnánk, hogy belépünk a cégbe, vagy bejelentkezünk a céghez. Mindig azt a céget tudjuk megnyitni, amelyiknek a során állunk a cég-választás tallózóban, az már mindegy, hogy melyik oszlopán.
Ilyenkor Enter-t nyomunk a billentyűzeten, vagy duplán kattintunk a bal egérgombbal, de lehet a jobb egérgombbal felhozni a táblázat (grid) menüjét és kiválasztani a cég megnyitása sort.

Cég megnyitása.

Ezt nem csak a menüből, hanem a menüfán történő kiválasztással is megtehetjük.

A programba való belépéskor az utolsónak megnyitott céget automatikusan megnyitja a program, ha a Kliens konfig-ban ezt engedélyeztük (lastbusiness, lastbusautopen).

A megnyitáskor a program elhozza az adatbázisból a beállított jogainkat és ez alapján engedélyezi a megfelelő menüpontok végrehajtását, valamint a munkavégzéshez szükséges adatokat, például az alkalmazásra jellemző program paramétereket, lásd.: Program paraméterek.
  

 Cég megnyitása Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft