Betöltés archív mentésből Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

A Betöltés archív mentésből menü elindításakor megjelenik egy ablak, amelyben a cél megjelölése után ki kell választani az importálandó Arc_... nevű fájt. Miután ezt megadtuk és megnyomtuk a Rendben gombot a program beolvassa, feldolgozza az állományt és első lépésként megjelenik egy tájékoztató ablak, ahol csak a Rendben gombot kell megnyomni.

Betöltés archív mentésből

Betöltés archív mentésből közbenső üzenet

Mielőtt a beépítés elkezdődne az összes importálandó adat, a megfelelő táblázatokban megjelenítve a rendelkezésünkre áll. Egyrészt a felső részben lévő szöveget elolvashatjuk, másrészt középen kiválasztva egy táblát a lenyitható gridben, annak tartalmát teljes egészében megtekinthetjük az alsó táblázatban.
Amennyiben szúrópróba szerű ellenőrzésünk is mindent rendben talált, elindíthatjuk a beépítési menetet, ami már az adatbázisba fogja az adatokat elhelyezni.
Mivel esetünkben teljes körű betöltésről van szó, az aktuális adatok amik esetleg ennél a cégnél tárolva vannak, szinte kivétel nélkül a beírás előtt törlődnek.

Betöltés archív mentésből, beolvasott adatok, betöltés előtt

A végrehajtás során egy végrehajtás kijelzőt láthatunk. Az ilyen a végrehajtás kijelzők, amelyek önálló ablakban jelennek meg rendelkeznek egy érdekes tulajdonsággal, ami a következő: ha a jobboldali felső részében lévő x gombot megnyomjuk, azzal megszakítjuk a folyamatot. Vagyis az adatbázisban folytatott tevékenység sorozat közben a program (ha szerver program fut akkor a szerver program) időközönként megnézi, hogy a kliens elállt-e az eredeti szándékától, röviden fogalmazva, leállítható a tevékenység. Ez akkor lehet külünösen fontos, ha egy hosszú nyúló folyamat közben derül ki, hogy nincs is rá szükség valamilyen okból. Itt erről nem igazán lehet szó, mert nagy adattömeg esetén ez nem egy gyorsan végrehajtott feladat, ugyanis a program a kontírozásokat egyenként ellenőrzi, nem csak vakon betölti, de például listázásnál már előfordulhat a leállítás igénye.

végrehajtás kijelző

Majd a folyamat végén a felső szöveges részben elhelyezésre kerül a kapott üzenet, ami után bezárhatjuk az ablakot.
  

 Betöltés archív mentésből Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft