Importálás: táblák Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

Az Importálás: táblák menü elindításakor megjelenik egy ablak, amelyben a cél megjelölése után ki kell választani az importálandó fájt. Miután ezt megadtuk és megnyomtuk a Rendben gombot a program beolvassa, feldolgozza az állományt és közbenső lépésként megjelenik egy tájékoztató ablak, ahol csak a Rendben gombot kell megnyomni.

Importálás: táblák

Importálás: táblák közbenső üzenet

Mielőtt a beépítés elkezdődne az importálandó tábla adatait megtekinthetjük. Egyrészt a felső részben lévő szöveget elolvashatjuk, másrészt középen kiválasztva egy táblát (itt értelemszerűen csak ezt az egyet) a lenyitható gridben, annak tartalmát teljes egészében megtekinthetjük az alsó táblázatban.
Amennyiben szúrópróba szerű ellenőrzésünk is mindent rendben talált, elindíthatjuk a beépítési menetet, ami már az adatbázisba fogja az adatokat elhelyezni.
Itt részleges adatok betöltésről van szó, így az itt található kontírozások a meglévők után kerülnek beépítésre, természetesen ugyanabba az időszakba, amelyet az import adat tartalmaz, de tételsorszámok már értelemszerűen újak (tehát mások) lesznek.

Importálás: táblák, beépítés előtt

A végrehajtás során egy végrehajtás kijelzőt láthatunk. Az ilyen a végrehajtás kijelzők, amelyek önálló ablakban jelennek meg rendelkeznek egy érdekes tulajdonsággal, ami a következő: ha a jobboldali felső részében lévő x gombot megnyomjuk, azzal megszakítjuk a folyamatot. Vagyis az adatbázisban folytatott tevékenység sorozat közben a program (ha szerver program fut akkor a szerver program) időközönként megnézi, hogy a kliens elállt-e az eredeti szándékától, röviden fogalmazva, leállítható a tevékenység. Ez akkor lehet külünösen fontos, ha egy hosszú nyúló folyamat közben derül ki, hogy nincs is rá szükség valamilyen okból. Majd a folyamat végén a felső szöveges részben elhelyezésre kerül a kapott üzenet.

 Importálás: táblák Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft