Kimutatás listák Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

Ha megnyitjuk a Kimutatás listák menüt, akkor a program fő ablakának munkaszegmensében egy felső és alsó részre osztott felületet láthatunk, amelyek méretét a középen lévő elválasztó vonallal változtathatjuk, ahol a felső részben lévő gridben a listák azonosítóit és megnevezéseiket találjuk. Az alsó részben pedig a listához tartozó különféle szűrési objektumok jelennek meg a lista kiválasztásakor. A lista kiválasztása arra vonatkozik, amelynek a során állunk, vagyis a kiválasztott cella, ez sötét színű, amelyik sorban van, és megnyomjuk a bal felső részben lévő Kiválasztás gombot, vagy egyszerűen Enter-t nyomunk, vagy duplán kattintunk az egér bal gombjával, vagy az egér jobb gombjával megjelenített menüben kiválasztjuk a megfelelő sort. Ekkor frissül az alsó részben lévő szűrési terület és azok a szűrések fognak automatikusan beállításra kerülni, amelyeket ehhez a listához adtunk meg az utolsó sikeres indítás alkalmával. A szűrési elemek igényeink szerinti kitöltése után a középső sávban található indítási gombok valamelyikét megnyomva kezdődik el a lista előállítása, amelyeknek elkészülte után automatikusan megjelenik Acrobat Reader, MsWord, Excel vagy a Jegyzettömb –ben. Az így elindított, listáinkat megjelenítő programok nem záródnak be a programból való kilépéskor, miként a Súgó menüben indított, vagy F1 gombra megjelenő segítség.
Ebben a menüben a következő listák kerültek elhelyezésre:
K001  Főkönyvi kivonat
K002  Folyószámla egyeztető levél
K003  Késedelmi kamat lista
K004  Cash flow kimutatás
K005  Eredmény kimutatás
K006  Mérlegkészítés
K007  Költségfelosztás
K008  Főkönyvi szám x Költséghely mátrix
K009  Költséghely x főkönyvi szám mátrix
K010  Főkönyvi szám x Munkaszám mátrix
K011  Munkaszám x főkönyvi szám mátrix
K012  Költséghely: összegfok tábla szerint
K013  Munkaszám: összegfok tábla szerint
Amikor elindítunk egy listát, akkor az elkészült lista a megfelelő paraméter állományokban lévő leírás alapján és az adatbázisból leválogatott adatokból készül. Például a K001  Főkönyvi kivonat ott és olyan tartalmú összegzéseket fog tartalmazni, ami a Főkönyvi kivonat összegfokok paraméterekben van meghatározva. Ezek
a Beállítások: beállítás, paraméterezés menü alatti almenükben készíthető és/vagy beállítható paraméter állományok. Ugyanitt adható meg a K002  Folyószámla egyeztető levél listájába bekerülő többsoros szöveget tartalmazó rész, ami a Program paraméterek menüben állítható be.
A K003,K008, K009, K010, K011 listákhoz nem tartozik pluszban paraméteres leírás, ezek a listák a szűrésekben beállítottak szerint készülnek.
Az egyes listák leírásánál többet mond, ha például a Bemutató Kft. Céget megnyitjuk, és az adott listát kiválasztva készítünk egyet. Ha a megadott szűrés alapján akár egyetlen tételsort is tartalmaz a listánk, akkor a benne lévő oszlopok, csoportok, stb. is látszanak.
Kimutatás listák

 Kimutatás listák Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft