Törzsadat, paraméter listák Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

Ha megnyitjuk a Törzsadat, paraméter listák menüt, akkor a program fő ablakának munkaszegmensében egy felső és alsó részre osztott felületet láthatunk, amelyek méretét a középen lévő elválasztó vonallal változtathatjuk, ahol a felső részben lévő gridben a listák azonosítóit és megnevezéseiket találjuk. Az alsó részben pedig a listához tartozó különféle szűrési objektumok jelennek meg a lista kiválasztásakor. A lista kiválasztása arra vonatkozik, amelynek a során állunk, vagyis a kiválasztott cella, ez sötét színű, amelyik sorban van, és megnyomjuk a bal felső részben lévő Kiválasztás gombot, vagy egyszerűen Enter-t nyomunk, vagy duplán kattintunk az egér bal gombjával, vagy az egér jobb gombjával megjelenített menüben kiválasztjuk a megfelelő sort. Ekkor frissül az alsó részben lévő szűrési terület és azok a szűrések fognak automatikusan beállításra kerülni, amelyeket ehhez a listához adtunk meg az utolsó sikeres indítás alkalmával. A szűrési elemek igényeink szerinti kitöltése után a középső sávban található indítási gombok valamelyikét megnyomva kezdődik el a lista előállítása, amelyeknek elkészülte után automatikusan megjelenik Acrobat Reader, MsWord, Excel vagy a Jegyzettömb –ben. Az így elindított, listáinkat megjelenítő programok nem záródnak be a programból való kilépéskor, miként a Súgó menüben indított, vagy F1 gombra megjelenő segítség.
Ebben a menüben a következő listák kerültek elhelyezésre:
P001  Param: Főkönyvi kivonat összegfokok
P002  Param: Eredmény kimutatást leíró tábla
P003  Param: Mérleg kimutatást leíró tábla
P004  Param: Cash flow kimutatást leíró tábla
P005  Param: Átvezetéseket leíró tábla
P006  Param: Költséghely öszegfok.leírások
P007  Param: Munkaszám öszegfok.leírások
T001  Naplók
T002  Számlatükör
T003  Partnerek: Vevő-Szállító
T004  Költséghelyek, utókalkulációs kódok 1.
T005  Munkaszámok, utókalkulációs kódok 2.
T006  Jellegzetességek, besorolások, típusok
T007  Jelölők: áruház, üzem, téma...
T008  Deviza nevek és Kamatláb
T009  Deviza és Kamatláb értékek
T010  Ügyintézők: cég adatrögzítői
T011  Áfa típusok
Az egyes listák leírásánál többet mond, ha például a Bemutató Kft. Céget megnyitjuk, és az adott listát kiválasztva készítünk egyet. Ha a megadott szűrés alapján akár egyetlen tételsort is tartalmaz a listánk, akkor a benne lévő oszlopok, csoportok, stb. is látszanak.
A Pnnn listák a Beállítások: beállítás, paraméterezés menü alatti almenükben készíthető és/vagy beállítható paraméter állományokat listaként mutatják meg. Amikor a Kimutatás listák menüben elindítunk egy listát, akkor az elkészült lista ezekben a paraméter állományokban lévő leírás alapján és az adatbázisból leválogatott adatokból készül. Például a K001  Főkönyvi kivonat ott és olyan tartalmú összegzéseket fog tartalmazni, ami a Főkönyvi kivonat összegfokok paraméterekben van meghatározva és amit itt a P001  Param: Főkönyvi kivonat összegfokok listát kiválasztva listaként is megjeleníthetünk.
Törzsadat, paraméter listák

 Törzsadat, paraméter listák Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft