Törzsadatok Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

A Törzsadatok: bevitel, módosítás, törlés menüben a program által kezelt törzsállományokkal végezhetünk műveleteket, ezekek a következők:

Törzsállományok

            Naplók karbantartása
            Számlatükör karbantartása
            Partnerek: Vevő-Szállító
            Áfatípusok karbantartása
            Költséghelyek: Ut.kal.kód1
            Munkaszámok: Ut.kal.kód2
            Besorolások, típusok, jellegek
            Jelölők: üzem,bolt,téma...
            Deviza nevek és kamatláb
            Árfolyamok: Deviza, kamatláb
            Ügyintézők: cég adatrögzítői
            Ügyintézés: akció szintű jogok

A törzsállományok, vagy törzstáblák olyan adatokat, tételeket tartalmaznak, amelyek viszonylag állandók, azaz csak néha változnak és általában több helyről hivatkozunk rájuk. Ezek a hivatkozások apa-fiú kapcsolatot jelentenek, azaz ha a törzsállomány egy tételére egy, vagy több helyen már hivatkozás történt, akkor már nem távolítható el, nem törölhető.
A könyvelés menüben dolgozva sokszor hivatkozunk a Számlatükör, Partnerek, Költséghelyek, Munkaszámok törzsállományokra, és ha elírjuk a kódot, vagy más okból keresni kell bennük, akkor a keresés mellett a bevitel, módosítás, törlés is végrehajtható, nem kell külön megnyitni a törzsállományokkal foglalkozó menüt. A többi törzsállomány már olyan ritkán változik, hogy a menet közbeni bevitel nem szükséges.
Minden törzsállomány tételben van egy LETILT nevű mező, amelynek értéke alapértelmezésben H – használható, de beállítható T – tiltottra, ami a használatát szabályozza, tehát tiltottra állított törzstételt a beállíthatás után már nem használhatunk másutt hivatkozásként az új beviteleknél.

 Törzsadatok Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft