Felhasználók Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

Felhasználók alatt azokat kell érteni, akik ezt a programot használják, tehát akik benne vannak a felhasználók nyilvántartásában, amely a belépési nevet, teljes nevet és a jogosultságot tárolja, illetve az ellenőrző összegeket, amivel a például a jelszót tudja a program ellenőrizni.
Ezt a feladatot csak a megfelelő kezelői joggal rendelkező (usermanager) felhasználó végezheti, aki rendelkezik a felhasználók beléptetése/törlése, jelszó/jog adása/változtatása joggal (R).
A felhasználók menü elindításakor a fő ablak munkaterületén megjelenő ablakban lehet mindezeket végrehajtani. Kezelése egyszerű. Az első három oszlopban lévő cellák módosíthatók, vagyis a Felhasználónév (loginname, maximum 32 karakter), a teljes név (longname, maximum 64 karakter és a jogosultság, ami módosításkor egy lenyíló ablakban állítható be az ott lévő jelölő négyzetek be/ki kapcsolásával. Új sort a Ctrl+I, vagy jobbklikkre a megjelenő ablakban kiválasztjuk a Sor beillesztése a táblázatba sorral történhet, míg egy bejegyzés törlése a Ctrl+D, vagy jobbklikkre a megjelenő ablakban kiválasztjuk a Sor törlése a táblázatból menüelemmel történhet. Majd a munkánk végén a Mentés gombbal érvényesítjük a változtatásokat.
A harmadik oszlopban lévő jogosultságságok a következők:
R   usermanager                felhasználók beléptetése/törlése, jog adása/változtatása
P    programmanager         program konfigurálás végzése
S    cég megnyitása            cégen belül az ott kapott jog alapján dolgozhat
I     új cég létrehozása        létrehozhat új céget
U   cég módosítása            módosíthatja a cég adatait
D   cég törlése                   törölhet céget

Első jelszó.
Annyi féle hagyomány létezik a különböző rendszerekben, vagy helyeken, hogy felsorolni sem lehet, másrészt az új felhasználó beléptetésekor itt nem is lehet jelszót megadni, ugyanis a program első jelszóként mindig magát a login nevet, vagyis a belépési nevet adja automatikusan.
Tehát az első jelszó a belépési név, vagy felhasználónév, amivel bejelentkezhet a felhasználó a programba. A felhasználó teljes nevének és/vagy jogának megváltoztatásakor is ez történik, azaz ekkor a jelszó újra a loginname  lesz. Ilyen ritka esetben természetesen erről illik értesíteni a felhasználót, mert a saját jelszavát mindenki kizárólag csak saját maga változtathatja meg.
Felhasználók

  

 Felhasználók Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft