Kliens Log Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

A program működése során az üzeneteket naplókba írja. Ezek egyszerű szöveges állományok. A log állományokból a program naponta hoz létre egy újat, mert ennek a fájlnak a nevében a dátum is benne van: kliens munkakönyvtár + FokFolClient20100118.log. Ezek közül a korábbiakat, amelyek az aktuális dátumnál a beállított (lásd.: Program-konfig) értéknél pl.: 10 napnál régebbiek, pedig automatikusan törli.
Nos ebben a menüben az ilyen állományokat lehet megtekinteni, tehát visszamenőleg is megnézni. A kliens log állományok közül az utolsó az éppen elindított programunk üzeneteit tartalmazza az utolsó soraiban, ezt láthatjuk menet közben a program fő ablakának üzenetek területén.
A menü ablakának felső részén találjuk a Frissítés, Text, Betű és Bezár gombokat, amelyekkel az éppen megnyitott állományt tudjuk újra beolvastatni, vagy tetszőleges más text állományt megnyitni, illetve betűt cserélni, de az ilyen szöveges ablakok jobb alsó sarkában általában látható egy picike nagyítót ábrázoló gomb, ami a kicsinyítő / nagyító gomb, ezzel lehet egyszerűen a betű méretét növelni, vagy  csökkenteni egy mérettel. ha a bal, vagy a jobb egér gombbal végzünk rajta kattintást. De mindig alkalmazható a Ctrl++ (Control+plus) és a Ctrl+- (Control+minus) billentyűkombináció is.
A bezár gombbal a menüt zárhatjuk be.

Kliens log megtekintése
  

 Kliens Log Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft