Select: táblák lekérdezése Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

Select: táblák lekérdezése menüben pedig saját magunk írhatunk SQL nyelven select -ket, aminek az eredményét a program automatikusan megjeleníti.
Ez a menüpont csak megnyitott cég esetén választható ki, mert a cég adatbázisában lévő táblákat érhetjük. Semmilyen egyéb adatbázis parancsot nem enged a program végrehajtani, így az adatok nem sérülhetnek. Illetve alkalmazható még az EXPLAIN szó a select előtt.
A Végrehajtás gombbal (Ctrl+1) lehet elindítani a script futtatását. A Táblák után látható lenyitható gridben az összes tábla megtalálható, így ott kiválasztva egyet a program azonnal a kurzor helyébe írja a táblanevet, tehát nem kell leírni, csak kiválasztani. A Mezők után látható lenyitható gridben pedig az éppen kiválasztott tábla mező vannak felsorolva, így kiválasztva egyet a program azonnal a kurzor helyébe írja a mezőnevet, tehát nem kell leírni, csak kiválasztani. (Ez csak egy kis segítség.)
Az utána látható Log tól-ig kizárólag BsdDB, TextDB adatbázisok esetén látható, ugyanis csak itt van az adatbázisban egy xxLOGTAB nevű tábla, amely minden tranzakció minden adatváltoztatását tárolja. A lényeg, hogy az itt lévő Log gomb megnyomásával az innen vett tételek fognak megjelenni az alsó gridben.

Egy bonyolultabb select

 Select: táblák lekérdezése Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft