Főkönyvi kivonat összegsorai Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

A Főkönyvi kivonat összegsorai akciót elindítva a fő ablak munkaszegmensében megjelenő felületen tallózhatunk a meglévő összegsorokat leíró sorok között.
Főkönyvi kivonat összegsorai tallózó
Ebben a menüben határozhatjuk meg, hogy a Főkönyvi kivonat kimutatásban hol legyenek összegzések és azok milyen tartományra vonatkozzanak. Ez egy nagyon egyszerű feladat, mert csak egy főkönyvi szám tól-ig tartományt kell megadni és a szöveget, hogy ehhez az összegzéshez mit írjon ki a listába (mivel a lista elemei három sorosak: nyitó, forgalom, egyenleg, ezért kettő sorban kiírható szöveget adhatunk – a tartomány is kiírásra kerül).
Az állomány tételeiben szereplő mezők a következők:
főkönyvi számtól: főkönyvi szám alsó határa
főkönyvi számig: főkönyvi szám felső határa
szöveg 1.sor: szöveg első sora
szöveg 2.sor: szöveg második sora
szöveg 1.sor másként: például szöveg idegen nyelven 1
szöveg 2.sor másként: például szöveg idegen nyelven 2
Például a tól-ig tartomány: 61-64 a szöveg pedig: általános anyagköltségek, vagy számlaosztályokon átnyúló összevonás is lehet, ha a tól-ig tartomány: 5-6 a szöveg pedig: költségnemek és költségek.
Ha a főkönyvi számnak csak elejét adjuk a határokban: 5-6, akkor ennek jelentése: 5-6999999999, tehát az alábontások is beleértendőek. Azaz az 5-5 jelentése a teljes 5-ös számlaosztály. Ha nem erre van szükségünk, akkor alkalmazzuk a 0 számjeggyel való írásmódot, például ebben a kijelölésben: 42-421 csak a 421-ig lévő tartományt szeretnénk és a 4216-ot már nem, akkor írjunk helyette 4210000000 -et, így már a 4211 sem lesz benne az intervallumban.
Főkönyvi kivonat összegsorai űrlap
  

 Főkönyvi kivonat összegsorai Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft