Cég eltávolítása Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft          

Cég eltávolítása esetén nem lehet cég megnyitva - ha van előbb be kell zárni. Ha megnyomjuk az Cég eltávolítása gombot, vagy Ctrl-D gombkombinációt, vagy az egér jobb oldali gombjával megjelenítjük a grid választható menüit és ezt a sort kiválasztjuk, akkor megjelenik egy ablak, amiben a törlendő céghez tartozó azonosító információk láthatók.
Cég eltávolításakor törlésre kerül az adatbázis (MySql), séma (PostgreS), könyvtár (BsdDBm TextDB). Valamint a cégek adminisztrációja is megtörténik, azaz innen is eltávolításra kerül és frissül a cég tallózó is. Természetesen, egy másik gépen dolgozó munkatárs cég tallózója mindaddig a régi állapotot mutatja, amíg nem frissíti azt, illetve, ha megpróbálja megnyitni az eltávolított céget, akkor hibaüzenetet fog kapni.
Ezt a tevékenységet olyankor kell elvégezni, amikor biztosan tudjuk, hogy más nem dolgozik a törölni kívánt céggel. Ezt a program teljes bizonyossággal nem tudhatja, még ha el is van indítva szerver program, mert az csak a szerverre bejelentkezett felhasználókat tartja nyilván, de ezen kívül bárki dolgozhat közvetlen adateléréssel is. Az erre jogosult program kezelő feladata ezt az eshetőséget kizárni.

Cég eltávolítása

 Cég eltávolítása Kettős könyvelés 1.6 © GalaSoft